Wie ben ik

Na de middelbare school heb ik een HBO opleiding gevolgd tot ecologisch analist. Na een tijdje gewerkt te hebben als analist bleek dit werk me toch niet de voldoening te geven die ik wilde. Ik was er vaak in de instrumentmakerij te vinden, waar speciale apparatuur gemaakt werd voor proefopstellingen en veldwerk. Ik miste het werk met mijn handen dat ik als tiener deed in het schuurtje van mijn vader.

Die voldoening kreeg ik wel in mijn volgende baan. Amanuensis op een middelbare school. Ik verzorgde daar het practicum, begeleidde allerlei buitenschoolse activiteiten als schoolfeesten, werkweken en excursies. Wat voor mij vooral belangrijk was, was dat daar een goed ingerichte hout- en metaalwerkplaats is. De eis van de directie om een opleiding te gaan volgen om met de machines om te leren gaan, was niet voor dovemans oren. De beoogde cursus groeide uit tot een volledige opleiding. Ik heb een metaalopleiding fijnmechanische technieken gedaan en de meubelmakersopleiding afgerond en heb voor de school divers meubilair gemaakt.

Ik liep al geruime tijd met de gedachte om meer met dit ambacht te gaan doen, toen een collega mij vroeg om een grote boekenkast te maken. Ik stemde voorbarig in en had mijn eerste persoonlijke opdracht binnen. Nu was het zaak om een geschikte werkplaats te vinden om de opdracht uit te kunnen voeren. In 1992 kreeg ik de beschikking over een ruimte in Amsterdam, die ik met twee collegameubelmakers inrichtte. Toen mijn klantenkring steeds groter werd en ik een gezin kreeg, besloten wij in 2006 om wonen en werken te combineren in één pand. Voor mij de ideale combinatie waarin ik 's avonds nog even wat ik de lijmtangen kan zetten om de volgende dag met verlijmd werk aan de slag te kunnen gaan.

Mijn klantenkring heeft zich inmiddels uitgebreid over het hele land, maar ik ben nog steeds vooral werkzaam in en rond Amsterdam. 

Meubelmakerij Kruizinga

H.A. Kruizinga, meubelmaker / fijnhoutbewerker
e-mail: info@HA-Kruizinga.nl
mobiel: 06-41.85.98.98

Van boom tot meubelstuk

2019 © Meubelmakerij Kruizinga
KvK: 34135332 Amsterdam