Audiomeubel aanpassing

Een klant wilde een aanpassing aan een bestaande kast om ruimte te maken voor audioapparatuur en voor een flatscreen-tv. Misschien in de stijl van de “Zwaluwstaarteettafel”, waarvan hij gecharmeerd was. Hij dacht aan een open kastdeel voor de audioapparatuur en een gesloten deel voor het wegwerken van de bekabeling en de stekkerblokken. In een bijgevoegde schets en een foto van de kast werden de gewenste maten van het te vervangen deel nog eens verduidelijkt.

Nu werd het voor mij pas onduidelijk. Ik had geen idee welk materiaal voor het meubel was gebruikt en besloot het te gaan bekijken. De kast bleek gemaakt te zijn van beukenfineer en gespoten in een kleurlak. Het was onmogelijk om hetzelfde  materiaal en afwerking toe te passen zonder een kleurverschil te krijgen. In dat geval zou het nieuwe deel juist uit de toon vallen. Daarom kwamen we uit op een heel andere houtsoort waarvan de donkere delen van de vlamtekening in de buurt komt van de kleurlak van het originele meubel. Massief Essen.

 Ik kreeg de opdracht om een ontwerp te maken.

Het leek mij mooi om de apparatuur, waar de kast voor bedoeld was, er juist uit te laten springen. Letterlijk!  De snoeren zitten mooi verborgen achter de deurtjes, de greepjes van de oude kast komen terug in de nieuwe en om nog meer één geheel te krijgen heb ik een laatje uit de bestaande kast vervangen door een Essen laatje.

Na een afspraak in de werkplaats, waar we de details bespraken konden we het ontwerp definitief maken. Zo moest het gaan worden.

Van de stijl van de zwaluwstaarteettafel is niets terug te vinden, maar ik heb wel een tevreden klant achtergelaten. En daar doe ik het voor.

Materiaal & Afwerking

  • massief essen
  • oliefinish

Formaat

  • 150 x 50 x 67 cm (bxdxh)

Ontwerp

  • Herman Kruizinga