Storyteller

Wil jij voor mij een klein houten doosje maken? Ik wil het daarna gaan beleggen met zilverwerk en ook voor de binnenkant heb ik een bijzonder plan met een ingebouwd mechaniek.”

Ik was gelijk geïnteresseerd. Voor de afwisseling niet met zware houten planken werken, maar een precisiewerk maken voor een edelsmid uit een reststukje notenhout. Na het horen van het plan begreep ik dat mijn aandeel slechts als basis diende voor het uiteindelijke kunstwerk.

En iedereen weet dat de basis goed moet zijn !

Na mijn werk ging Vannesa er mee aan de slag. Zij heeft het doosje afgewerkt, alsof het in de tijd is begroeid met zilveren klimop. Het ziet er prachtig uit! Maar dat is nog niet alles. Als je de zilveren blaadjes aanraakt gaat ‘de theaterverlichting’ aan en zie je een beeld dat op het matscherm wordt geprojecteerd. Dat beeld komt tot leven wanneer een mechaniekje in gang wordt gezet. Het schimmenspel dat zich afspeelt eindigt in de vereniging tot een boom. 

Het hele kunstwerk symboliseert een persoonlijk verhaal.

Heb jij ook een persoonlijk verhaal dat je vorm wilt geven in een werk dat wij voor je tot stand brengen, neem dan contact met mij op. 

Materiaal & Afwerking

  • Amerikaans notenhout met oliefinish
  • Zilverwerk

Formaat

  • 340 x 110 x 120 mm (hxbxd)

Ontwerp

  • Vannesa Montoya