Kastenwand ‘Blauw’

Kastenwand Blauw

Een grote diepe kastenwand met afsluitbare deuren en een verlicht vitrinegedeelte met glasschuifdeuren, voor een nieuw gecombineerd handvaardigheid en technieklokaal. En alles degelijk uitgevoerd voor dit praktijklokaal, was de opdracht.

En dat is het geworden.

Elke klas heeft een eigen kastdeel voor de werkstukken en een vitrinedeel voor de pronkstukken. Door de kast zo diep te maken èn wandvullend tot aan het plafond, blijft er veel werkruimte over en het lokaal blijft lekker opgeruimd.

En leerlingbestendig? Ik heb mijn best gedaan.

Elke dubbele deur is voorzien van een stalen espagnoletslot en iedere deur heeft drie stevige projectscharnieren die een openingshoek van 180° mogelijk maken. Hiermee is alles goed af te sluiten en doordat de deuren volledig geopend kunnen worden, wordt voorkomen dat de scharnieren uit het verband worden getrokken. 

Een combinatie van hard plaatmateriaal, een harde HPL toplaag en sterke scharnieren en sloten voorkomt uitlubberen van het beslag en doorhangen van de deuren na verloop van tijd. Bovendien wordt het doorstoten van de harde toplaag tegengegaan, wat bij gebruik van spaanplaat in een school maar al te vaak gebeurt.

Materiaal & afwerking

  • interieur: wit gemelamineerd MDF
  • deuren en zijden:
    MDF, bekleed met gekleurd HPL.
    Kanten voorzien van stootvast ABS
  • veiligheidsglas voor de bovenkast

Formaat

  • 600 x 320 x 60 cm (bxhxd)

Ontwerp

  • Pieter-Louis Bootsman