Roomdivider

Tijdens het maken van dit meubel kreeg ik een telefoontje of ik een zware eikentafel kon repareren waaronder een poot was weggeschopt.  Ongelofelijk hoe sommige meubels in elkaar zitten. De poot bleek met een blokje te zijn bevestigd en onder het blad te zijn geplakt. De regels hadden totaal geen functie. Zo’n tafel is op termijn gedoemd om uit elkaar te vallen.

Déze tafel/kast is daarentegen gemaakt volgens de gouden regels van het meubelmakersambacht. En daar komt nog veel bij kijken. Vooral als de klant met een ontwerp komt dat om constructieve  oplossingen vraagt.

De tafel/kast  zou doorlopende poten krijgen en  uit massief hout worden gemaakt. Twee van de poten werden voorzien van een afsluitbare gleuf om de bedrading van de geluidsinstalatie te verstoppen.  Om op termijn een strak meubel te kunnen garanderen dat niet kromtrekt, scheurt of instabiel wordt, zijn stevige pen-en-gatverbindingen toegepast in de regels en de poten. Bovendien zijn de onzichtbare dwarsregels voorzien van een ingenieus schuifsysteem waardoor het hout , ten gevolge van de luchtvochtigheid, zonder spanning vrij kan blijven werken.

Resultaat: Een meubel voor de eeuwigheid!

Roomdividerkast of roomdividertable ? 

De klant sprak steeds over een kast, terwijl ik het toch echt een tafel vond. Nu het klaar is zie ik dat het inderdaad de kamer in tweeën deelt èn dat het perfect in het interieur past. Maar is het nu een tafel  of een kast?  Oordeel zelf.

Materiaal & Afwerking

  • massief europees eiken
  • olieafwerking

Formaat

  • 280 x 70 x 97.5 cm (lxbxh)

Ontwerp

  • klant