Hoek-boekenkast ‘V’

Deze open hoekkast, bedoeld voor zowel boeken als kunstvoorwerpen, bestaat uit vier in de hoek opgestapelde blokken waarop de kunstvoorwerpen kunnen worden geplaatst. De boeken komen in de blokken, waardoor een veel  speelser verdeling ontstaat dan in een gebruikelijke  schappenkast.

‘Speels’ zijn ook de houten boeken, die zowel constructief als decoratief in de kast zijn gemonteerd, net als de massief eikenhouten ‘V’ aan de rechterkant. Die ’V’ vind je ook terug in de constructie van het gebouw.

De hele linkerwand volgt de pilaar en staat dus ook schuin. Om de kast mooi in te kunnen passen moesten alle kastdelen verschillend van vorm worden gemaakt. (De achterkant van de linker kastdelen is schuin geplaatst en ook de linkerzijde van de rechter kastdelen).

En dan de kleurcombinatie. Het oranje-rood vindt je terug in het tapijt, maar door die kleur te combineren met het grijs in de achterwand en in de kantafwerking wordt het niet overheersend en juist heel chique. Hout combineert overal goed mee.

Materiaal & Afwerking

  • gemelamineerd mdf met ABS kantafwerking
  • massief eiken met olieafwerking

Formaat

  • ongeveer 4 meter in een hoek x 2 meter hoog

Ontwerp

  • Herman Kruizinga