Houten ‘Box’

houten boxHouten Box

“Ik wil jullie de verbazingwekkende verbouwing laten zien die gerealiseerd is door de Madrileense architect Laura Alvarez. De architecte heeft door alle jaren heen al heel wat prijzen gewonnen en heeft sinds 2009 haar eigen architectenbureau in Amsterdam. 

Het is een jaren ’70 appartement, gelegen in een rustig groen gebied in het centrum van Amsterdam. Met een locatie op het zuidoosten is het appartement lekker licht, wat hier heel erg belangrijk is. In totaal heeft het een woonoppervlakte van ongeveer 85m2, die de architecte heel duidelijk heeft ingedeeld en ingericht.

Een houten box, wat het werk is van Herman Kruizinga, scheidt de dag en nacht functies. Het bevat alle dienstruimten van het huis zoals opslag, garderobe, toilet, boiler, etc. Door deze elementen in een grote doos te stoppen, blijft er veel ruimte over voor de slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer. Eigenlijk dus de kamers die er echt toe doen. De badkamer is gelegen tussen de twee slaapkamers. Het ontvangt natuurlijke licht van beide kanten. Alle deuren van het huis zijn verwijderd en vervangen door schuifdeuren. Hierdoor heeft de bewoner meer flexibilieit en loopruimte. De oude verlaagde plafonds zijn verwijderd waardoor de oude leidingen zichtbaar zijn. Een herinnering aan het verleden. 

Het interieur is strak en modern. Het gehele appartement is voorzien van een strakke lichtgrijze gietvloer, die het natuurlijke zonlicht weerkaatst. Deze vormt bovendien een mooie combinatie met al het prachtige houtwerk.”

(tekst: Manfung Cheung, inrichting-huis.com) 

houten ‘box’ interieur

Materiaal & Afwerking

  • vurenhout
  • olie/was afwerking

Formaat

  • 480 x 140 x 250 cm (lxbxh)

Ontwerp

  • Laura Alvarez