Eettafel notenhout

Eettafel notenhout

Ik kreeg het verzoek om een eettafel notenhout te maken naar ontwerp van de klant. De tekening was geheel in detail uitgewerkt. De tafel moest passen bij bestaande stoelen en zou ook, net als de stoelen, in Europees notenhout moeten worden uitgevoerd.

Deze houtsoort is heel mooi om te bewerken, maar ook moeilijk omdat er op grotere lengtes nogal wat knoesten en gebreken aanwezig zijn. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bepalen hoe je gaat zagen zodat het verlies aan hout beperkt blijft. Desondanks heb je een aanzienlijke partij nodig voor een mooie tafel. Toen ik een foto stuurde van de planken waaruit de tafel werd gemaakt wilde de klant wel eens komen kijken hoe ik te werk ging.

Toen hij zag hoe de tafel zich ontwikkelde uit de ruwe delen, werd hij nog enthousiaster dan hij al was. “Wil je mijn tafel ook op je website zetten?” vroeg hij. “Goed, maar dan schrijf je er zelf een stukje bij”.

“Hoi Herman,

Ik moest erg lachen toen ik op je site las dat ‘binnenkort’ een stukje van mij op de site te lezen valt. Je hebt helemaal gelijk want ik zou nog een stukje schrijven. Ik heb een stukje geschreven over hoe ik de samenwerking met jou heb ervaren en over het resultaat.

Het eerste contact dat ik met Herman had was via de mail. Ik had hem gevraagd of hij een tafel volgens mijn ontwerp kon maken. Na enkele mailtjes kreeg ik van hem een offerte dat voldeed aan mijn wensen. Na opdrachtverstrekking kocht hij het hout in dat nodig was voor de tafel. Ik moest erg lachen om de stapel grove halve boomstammen waar hij een tafel van dacht te maken. Nadat Herman een eind gevorderd was met de tafel ben ik gaan kijken. Ik vond het prachtig om te zien hoe hij in staat is om van grof hout een fijn gevormde tafel weet te maken. Vakmanschap heet dat. Het resultaat is een charmant gevormde tafel, gemaakt van prachtig hout en van een degelijke kwaliteit. Een pronkstuk in de woonkamer en een tafel voor het leven!”

Materiaal & Afwerking

  • massief europees notenhout
  • leer (ladegreepjes)
  • olieafwerking

Formaat

  • 190/250 x 90 cm (lxb)

Ontwerp

  • klant